Z czego produkuje się pieczywo?

pieczywo

Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą jadłospisu człowieka. Wyrabiane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.

Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim aminokwasy, węglowodany i białka. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane produkty nieprędko staną są czerstwe.
Z niezwykłej dbałości o klienta i wyśmienitych wypieków słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co daje gwarancję dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]