Rzemieślnicza piekarnia – gwarancja jakości

więcej o tradycyjnej piekarni na www.piekarniapochopien.com

Chleb jest jednym z najistotniejszych składników naszego jadłospisu. Jemy go naprawdę dużo, więc najlepiej, kiedy okaże się on pierwszego gatunku. Nic więc dziwnego, iż wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnimi czasy popularność – bywają niezbyt dobre, a po kilku dobach są już niezdatne do spożycia. Na polskim rynku ostatnio coraz częściej spotkać można chleby wypiekane tradycyjnymi metodami oraz niezawierające syntetycznych dodatków poprawiających ich właściwości. Dlaczego dobrze je jeść? W jaki sposób one są produkowane? Jak działa tradycyjna piekarnia?

Rzemieślnicza piekarnia – jakie produkty w niej znajdziemy?

Jak nietrudno się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miastach (np. w Krakowie) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych chlebach. Zwykle są produkowane na zakwasie, ale łatwo kupić poza tym chleby drożdżowe. Poza tym klienci tradycyjnych piekarni chętnie kupują pieczywo, które w ostatnich dekadach wycofano z rynku – między innymi precle. Tradycyjne pieczywo zawiera często również najróżniejsze ziarna oraz rodzynki.

Produkty z rzemieślniczej piekarni – dlaczego się opłaca?

Źródłem popularności rzemieślniczego chleba okazuje się przede wszystkim jego aromat – jeśli o to chodzi plasuje się dużo wyżej niż pieczywo z fabryki. Plusem takiego pieczywa jest także charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród setek odmian najróżniejsi klienci kupią produkty dostosowane do swoich potrzeb. Nie można zapomnieć także o tym, że produkty, które proponuje tradycyjna piekarnia są o wiele zdrowsze, ponieważ nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu syntetycznych domieszek.

Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]